6 april 2008

Äntligen börjar konferensen!

Dagen började med att försöka lösa problemet med internetaccessen… och i vanlig (?) ordning visade det sig röra sig om ett klassiskt fall av italiensk ”jamen du sa aldrig att…”, där det gäller att A ställa rätt fråga till rätt person, och B om att vara lagom arg och envis.

*suck*

Efter att vi registrerat vår närvaro på CHI satte vi oss på ”internetcafét”. Att jag sätter det inom citationstecken beror på att det rör sig om i en stor hall markerad liten yta, med ett fåtal bord och stolar, och ett ännu färre antal eluttag. Vi träffade där ett ental ickesvenska personer som visade sig prata svenska, bland annat en amerikan boende i Sverige (men arbetandes i Holland), samt en brasiliansk student som tog sin master i Umeå men som just nu hade sabbatsår och jobbade i Frankrike.

Snart ska vi in på första ”kursen”. Den behandlar användbarhetsfrågor i relation till standardsystem. Intressant, men det har varit svårt att få något grepp om nivån på föreläsningen. Förhoppningsvis kommer den vara givande, och om inte annat är den en temperaturmätare på var vi själva står.

Under eftermiddagen promenerade vi i området mellan våra hotell och konferenscentret. Brita lyckades hitta en fantastisk hotellträdgård i vilken vi tillbringade en tid med att läsa konferensprogrammet :-)

Etiketter: , ,